“Noi ne ducem; e rândul vostru să trăiţi. Cu buruienile astea uscate, noi am crescut şi ne-am făcut datoria; acu veniţi voi. Să fiţi sănătoşi!…Uite pământul ăsta: m-a făcut să asud; am muncit toată viaţa pentru el, de cele mai multe ori fără să mă răsplătească; m-am supărat şi l-am blestemat, — dar nu m-aş duce de pe el pentru nimic în lume. Nădăjduiesc că tot aşa o să faci şi tu şi că n-o să mai pleci. Aci suntem născuţi şi eu şi maică-ta şi părinţii noştri şi părinţii părinţilor noştri…”

07.08.2010

http://www.radiozu.ro/live.m3u

Dan va recomanda RadioZu
Ma tot gandeam ce l-a determinat pe Dan sa creeze acest blog? Ce este de spus despre acest sat uitat de lume? Da, am zis bine..."uitat de lume". Am fost zilele trecute pe acolo si privelistea era deprimanta, case care se darama, drumuri stricate, multi batrani ...timpul si-a spus cuvantul. Din pacate, pentru ca Serbestiul a avut zilele lui bune cand promitea mult, iar acum?!

Si ce vremuri....Cine isi mai aduce aminte de discoteca din Serbesti? De terasa? Cine nu a fost acolo? Stiu pe cineva care a reusit sa ramana repetent la scoala tot fugind de la el de acasa (locuia intr-un oras din alt judet), doar sa-si petreaca timpul acolo in sat. Sunt sigura ca, si acum dupa multi ani, daca l-as intreba, ar spune ca a meritat!

Cand esti locuitor al acestui sat, viata nu este intotdeauna roz. Fara farmacie, fara mijloace de transport in comun, fara locuri de munca, traiul acestor oameni este destul de greu. Am vazut acum ca avem un "oficiu postal" improvizat in casa postasului si apa in fiecare curte, ceea ce inainte lipsea, insa ar mai fi multe de facut, mult de investit. Ceea ce ma ingrijoreaza mai mult este faptul ca se pare ca nimanui nu-i pasa, decat la suprafata. Nimeni nu face nimic pentru acest loc, care sa conteze cu adevarat. Dar nu-mi pare rau ca m-am nascut aici. Acum locuiesc in alta localitate, una cu mai multe posibilati, situata la 8km de Serbesti, insa, atunci cand imi aduc aminte de copilarie, imi apar in minte multe chipuri, copii ajunsi acum oameni mari, unii avand copii la randul lor, si , multi dintre ei mi-au ramas prieteni. Singurul meu regret ar fi ca nu am posibilitati necesare pentru a face ceva in acest sat, ceva care sa-i dea stralucirea de altadata, ceva care sa-l pastreze la fel ca in amintirile mele si ale prietenilor mei...

by Mihaela

06.08.2010

Discoteca "Adicos"

.

Pregatiri pentru tirgul de animale de la Tichiris

Evenimentul va avea loc pe 14 septembrie, de ziua Crucii se vor organiza un tirg de animale cu vinzare si unul de produse traditionale, dar si expozitia „Miss Vacuta” locatia si denumirea s-au modificat.


Incepind cu acest an, deja traditionalul tirg de animale de la Tichiris capata o si mai mare amploare. Editia din acest an, cea de-a noua, se va intitula “Tirgul traditional de animale Vidra”, iar locatia se va muta de la platoul dintre satul Tichiris si riul Putna, un kilometru mai sus, pe doua platouri situate linga statia de carburant “Lupinocom”.

De organizare se vor ocupa in principal Forumul Montan – filiala Vrancea, Federatia Agricultorilor de Munte si Asociatia Crescatorilor de Taurine Vrancea, sprijinite bineinteles de primaria „gazda” de la Vidra, dar si de obstile din zona de munte, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) si Consiliul Judetean.
Evenimentul, care va avea loc pe 14 septembrie, de ziua Crucii, va fi structurat pe sectoare, compus fiind dintr-un tirg de animale cu vinzare libera si, separat, un tirg de produse traditionale si alte marfuri. La fel ca si in anii trecuti, vizitatorii vor putea vedea si o expozitie de animale, cistigatorii categoriilor de concurs urmind a fi premiati la final. Potrivit presedintelui Asociatiei Crescatorilor de Taurine, Gheorghe Gradistean, manifestarile vor incepe cu doua zile mai devreme, pe 12 si 13 septembrie, simbata si duminica, atunci cind se va „intra in atmosfera” cu un soi de iarmaroc. „O sa stabilim si programul tirgului in zilele acestea. Tot ce vom construi anul acesta nu mai pleaca de aici, in afara de scena mobila. Vom amenaja si un centru de carantina zonal la distanta fata de tirg, ca sa nu-i lasam deoparte nici pe cei din Tichiris care in trecut ne-au ajutat. In plus vom beneficia si de ajutorul obstii Ruget. Speram sa ne bucuram si de prezenta unor oaspeti din Suceava si Vatra Dornei, sint semnale ca va fi prezent si cineva de la ministerul de resort”, ne-a declarat Gheorghe Gradistean, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Taurine.
Conform spuselor acestuia, organizatorii doresc permanentizarea tirgului, in sensul ca pentru a sprijini crescatorii de animale, la fiecare sfirsit de saptamina va avea loc un astfel de tirg, in cadrul caruia producatorii din zona de munte sa-si poata valorifica marfa.
De mentionat faptul ca Federatia Agricultorilor de Munte de la poarta Vrancei este prima filiala din tara a Federatiei Agricultorilor de Munte Dorna, o asociatie non-profit, neguvernamentala si apolitica a crescatorilor de animale din Bazinul Dornelor, care se ocupa de formare profesionala, consultanta agricola, agroturism, artizanat, dar si cu organizarea de expozitii si simpozioane si care functioneaza in special cu fonduri europene. (Ciprian FANARU)

Sursa Ziarul de Vrancea 06/08/2010

New Age on SKY.fm

http://www.sky.fm/play/newage

Un radio cu muzica ambientala si relaxanta,
pentru minti fierbinti si spirite aprinse ...



New Age este o muzica provenita dintr-o creatie artistica spirituala, relaxanta si optimista. Este folosita pentru Yoga, masaje, meditatie dar si ca o metoda de combatere a stresului. Creaza un mediu cald si placut in casa voastra sau in alte spatii si este asociata cu mediul ambiental si miscarea New Age.

Tonalitatile in muzica New Age sunt in general moderate, constante si au un bas usor.
Melodiile au pasaje repetitive pentru a crea un mesaj hipnotic si uneori imita sunete din natura la inceputul sau chiar in timpul melodiei. Melodii au in general peste 30 minute.

Music for Zen Meditation (1965) de Tony Scott este considerat primul album New Age.

05.08.2010



O seara la discoteca!

Azi am ascultat toata ziua OMD - If you live.

Am descoperit un disc de muzica, prafuit, sus pe un raft din biblioteca virtuala de pe hard-disck extern. Mi-am facut un cd-mp3 pentru masina si de 3 zile ascult OMD. Azi m-am blocat la melodia asta ... si nu pot trece mai departe. Nu ca-i faina?

Imi aduce aminte de verile din copilarie, cand mergeam cu sora mai mare la discoteca. Treceau 2-3 ore de pregatiri, pantaloni calcati, camasa la dunga... pantofi periati, freza perfecta.... apoi inca o ora de asteptare pana era gata si sora mea...

Pe fundal se aude OMD - If you leave .... cool.

Noaptea era in picaj necontrolat peste sat, greierii scarțâiau din ce in ce mai tare ..... stelele erau la locul lor mereu mai laptoase si mai fascinante. Pietrele de care se impiedica Dan, ne rupeau si noua picioarele... pe acolo mai era un catel, o pisica si un huhurez.... apoi se aduna gasca la colt sa mergem mai departe.

Discoteca era un chin.

Imaginile din clip sunt din filmul "Pritty in Pink" din anul 1986, coloana sonora: OMD - If you leave. Enjoy!

A cui este gardul din spatele postarilor?

Va propun concurs cu premii:

Cine ghiceste a cui e gardul din spatele postarilor castiga o plimbare la Serbesti pe deal cu catelul si cu vaca vecinului.

Sambata voi fi acolo sa inmanez personal premiul castigatorului!

Bagati imaginatie! Succes!

03.08.2010

Proiectil descoperit la Serbesti


Un proiestul exploziv de calibrul 76 de milimetri a fost gasit pe raza satului Serbesti din comuna Vidra,in gradina unui localnic.Pirotehnistii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Anghel Saligny" al judetului rancea au aflat despre acest fapt,vineri.La fata locului s-a deplasat o echipa de specialisti si pirotehnisti care au indentificat proiectilul exploziv.Munitia a fost descoperita de Valentin G.,in timp ce desfasura lucruri agricole in gradina proprie.Proiectilul a fost ridicat si transportat in conditii de siguranta la depozitul special amenajat in vederea distrugerii.

Sursa: Monitorul de Vrancea, 03 august 2010

Fotografii de vacanta

Cateva imagini proaspete din cele cateva zile la Serbesti din vacanta din Iulie.
Sper sa contribui si cu ceva amintiri si portrete pe viitor :)

calea lactee ingradita de stalpul de la tanti Menta
(la Serbesti, poluarea luminoasa e zero, deci stele sunt magnifice!)

la Budui (sau ce-a mai ramas din el)


parul de la Budui se tine tare pe pozitii
(si e doldora de pere)