“Noi ne ducem; e rândul vostru să trăiţi. Cu buruienile astea uscate, noi am crescut şi ne-am făcut datoria; acu veniţi voi. Să fiţi sănătoşi!…Uite pământul ăsta: m-a făcut să asud; am muncit toată viaţa pentru el, de cele mai multe ori fără să mă răsplătească; m-am supărat şi l-am blestemat, — dar nu m-aş duce de pe el pentru nimic în lume. Nădăjduiesc că tot aşa o să faci şi tu şi că n-o să mai pleci. Aci suntem născuţi şi eu şi maică-ta şi părinţii noştri şi părinţii părinţilor noştri…”

24.02.2011

Patru hoti duceau cazane de tuica la REMAT pentru bani de porc



Politistii au reusit sa finalizeze ancheta in cazul furturilor comise inainte si dupa Craciun in zona Vidra. Oamenii legii s-au confruntat cu peste 15 plingeri de la persoane care, in majoritate, reclamau furtul cazanelor din cupru, pentru obtinerea tuicii.
Banuielile oamenilor legii s-au adeverit astfel incit, la inceputul saptaminii, au fost trimisi in judecata Dan Alexe, 29 ani, Costica Bouros, 41 ani, Vasilica Mitrofan, 36 ani, si Marius Andrei Nicoara, 20 ani, toti din Vidra, acuzati de furt. Conform anchetatatorilor, primii trei au dat prima lovitura in satul Burca, de unde au plecat cu un cazan de tuica de 140 de litri. In noaptea de 22 spre 23 decembrie, aceeasi echipa a dat lovitura in alte doua gospodarii, de unde a mai luat doua cazane de cite 60 de litri. Dupa Craciun, hotii au mers tot in Vidra si au inceput cu un cazan de 220 de litri, dupa care au mai luat altul de 120 de litri, ambele din alama. Hotii au poposit si pe la Bolotesti, de unde au furat doua pompe de stropit, scule de gradinarit, dar si un alt cazan de tuica. Conform rechizitoriului, Alexe a predat, intr-o singura tura la REMAT, 56 de kilograme
de cupru pe care a incasat 1.344 lei. Opt pagubiti au solicitat pagube materiale insumate la 25.500 lei, intrucit doar un cazan a fost recuperatde politisti.
De (Gabriel SAVA)
Surza :Ziarul de Vrancea