“Noi ne ducem; e rândul vostru să trăiţi. Cu buruienile astea uscate, noi am crescut şi ne-am făcut datoria; acu veniţi voi. Să fiţi sănătoşi!…Uite pământul ăsta: m-a făcut să asud; am muncit toată viaţa pentru el, de cele mai multe ori fără să mă răsplătească; m-am supărat şi l-am blestemat, — dar nu m-aş duce de pe el pentru nimic în lume. Nădăjduiesc că tot aşa o să faci şi tu şi că n-o să mai pleci. Aci suntem născuţi şi eu şi maică-ta şi părinţii noştri şi părinţii părinţilor noştri…”

24.02.2014

„Irlandezul“ Ionel Badiu, lăudat de presa din Hexagon

 SURSA :monitorulvn.ro
Unul dintre cele mai bune produse ale rugby-ului vrâncean în ultima perioadă, Ionel Badiu face senzaţie în Franţa. El s-a transferat la gruparea franceză Stade Rodez Aveyron (Federal 1) şi are evoluţii apreciate de tehnicieni, dar şi de mass media din Hexagon, după evoluţia din week-end, din meciul pe care echipa sa l-a câştigat, 24-5 în faţa echipei Montauban.  
    Pilierul, descoperit şi format la Liceul cu Program Sportiv Focşani a jucat în sezonul trecut la gruparea Sporting Club Mazametain, dar a acceptat să semneze un contract mult mai bun din punct de vedere financiar cu echipa din Rodez. „Sunt două antrenamente săptămânale în care se pune bază pe parte fizică şi cea tactică. Din păcate, jucătorii români ajung cu greu să evolueze într-un campionat puternic, cum ar fi cel al Franţei. Prioritate au cei din Georgia, Fidji sau Africa de Sud, care vin mult mai bine pregătiţi din ţările lor. Momentan, fac antrenamente cu echipa de tineret a clubului, dar sper să ajung cât mai repede în primul 15 al noii mele echipe“, ne-a declarat Ionel Badiu. 
    Sportivul a obţinut, alături de un alt rugbist format la LPS, Dragoş Dima, licenţa la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Focşani a Universităţii George Bariţiu. În vârstă de 25 de ani, Badiu, poreclit şi „Irlandezul“, evoluează pe postul de pilier, este format la Liceul cu Program Sportiv Focşani şi a evoluat înainte de a pleca în Franţa la echipele Cleopatra Constanţa şi Farul Constanţa. În 2008, Ionel Badiu a câştigat Campionatul European cu Naţionala Under 19 a României.
    Născut la Vidra, Ionel Badiu, cu un tată preot, a descoperit tainele sportului cu balonul oval destul de târziu, la 17 ani. Datorită evoluţiilor sale bune la echipa de juniori a Liceului cu Program Sportiv Focşani, rugbistul a fost convocat în Lotul Naţional Under 18 al României. Debutul în prima reprezentativă a venit cu ocazia Campionatului European Under 18, în partida pierdută de Naţională împotriva Franţei. Desemnat cel mai bun rugbist al judeţului în 2008, Badiu şi-a continuat ascensiunea spre marea performanţă. 
    După ce s-a transferat la Cleopatra Constanţa, a cucerit titlul naţional cu gruparea de pe Litoral şi a făcut pasul către Naţionala Under 19, unde a pus umărul la câştigarea Campionatului European din Polonia. Visul cel mare al lui Ionel Badiu este să joace în Naţionala de seniori a României.