“Noi ne ducem; e rândul vostru să trăiţi. Cu buruienile astea uscate, noi am crescut şi ne-am făcut datoria; acu veniţi voi. Să fiţi sănătoşi!…Uite pământul ăsta: m-a făcut să asud; am muncit toată viaţa pentru el, de cele mai multe ori fără să mă răsplătească; m-am supărat şi l-am blestemat, — dar nu m-aş duce de pe el pentru nimic în lume. Nădăjduiesc că tot aşa o să faci şi tu şi că n-o să mai pleci. Aci suntem născuţi şi eu şi maică-ta şi părinţii noştri şi părinţii părinţilor noştri…”

15.07.2010

Culesul florilor de tei

Imi aduc aminte ca faceam o mare sarbatoare din a ne duce pe deal,mai exact la Mesteacan pentru a face rost de flori de tei.Era o placere pentru noi in a strange aceste flori si asta pentru ca era o mare distractie pana ajungeam acolo si inclusiv la locul unde avea loc actiunea.

Cum urcam dealul ne faceam auziti in,intreg satul prin tipaturile pe care le scoteam,bineinteles astea toate printr-un singur sincron….era o atmosfera vesela,placuta care iti dadea o bucurie fantastica.Inainte sa ajungem in padure faceam o “vizita” si prin gradinile oamenilor aflate la “Muchia Dealului” ,de unde incercam sa ne hranim cu tot ce gaseam pe la ei prin bucata…fiind vara,ciresile erau la ordinea zilei,insa acestea lasau amprente in sensul ca erau cirese negre si cu toate ca incercam sa nu lasam urme,era inevitabil.Plecand de aici,ajungeam in sfarsit la locul de destinatie.Aici trebuia sa negociem sa vedem cine se urca in tei….baietii erau cei care trebuiau sa se urce in tei,iar noi fetele culegeam florile dupa crengi,asta dupa ce acestea au fost taiate.Aveam o satisfactie grozava atunci cand vedeam ca am umplut toate sacosile din dotare cu flori de tei.

Drumul de intors spre casa era intotedeauna mai greu si asta pentru ca ne descarcam bateriile atunci cand culegeam parfumatele flori de tei.

Existau intotdeauna momente placute si amuzante atunci cand ne intalneam sa facem astfel de lucruri….insa acum au ramas doar amintirile.

14.07.2010

Fraza zilei:

" Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

*********

"Daca cineva ride ? - rizi cu el impreuna!
Daca cineva cinta ? - cinta cu el impreuna!
....
Daca cineva lucreaza - lasa-l sa lucreze!"

the next generation
by delaorden_ojeda