“Noi ne ducem; e rândul vostru să trăiţi. Cu buruienile astea uscate, noi am crescut şi ne-am făcut datoria; acu veniţi voi. Să fiţi sănătoşi!…Uite pământul ăsta: m-a făcut să asud; am muncit toată viaţa pentru el, de cele mai multe ori fără să mă răsplătească; m-am supărat şi l-am blestemat, — dar nu m-aş duce de pe el pentru nimic în lume. Nădăjduiesc că tot aşa o să faci şi tu şi că n-o să mai pleci. Aci suntem născuţi şi eu şi maică-ta şi părinţii noştri şi părinţii părinţilor noştri…”

04.05.2012

O colaborare cu Google Map Maker






Every now and then, Google Map Maker has the pleasure of meeting with some of our mapping superstars from around the globe. Check out what some of our Advocates who attended last year’s Barcelona Geo Summit had to say about what drives them to map, and how they are working together to map the world.

If you’re interested in attending future Map Maker events, be sure to check out our calendar at: events | mapyourworldcommunity

2011 Google Geo User Summit - Barcelona, Spain

01.05.2012

ULTIMA ORĂ : Accident mortal la Vidra



Un bătrân a murit în această dimineață, în urma unui accident de circulație produs pe DN 2 N, în localitatea Burca, comuna Vidra. În accident a fost implicat un autoturism marca Renalut, înmatriculat în județul Brașov și o dubă. În momentul impactului, mașinile circulau în aceeași direcție, respectiv spre Valea Sării. Din primele verificări  ale polițiștilor din cadrul Serviciului Poliției Rutiere a reieșit faptul că accidentul s-a produs pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers.
,, Șoferul unui autoturism marca Renault a intrat în coliziune cu o dubă care circula în aceeași direcție.  A fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul alcooltest, iar rezultatele au fost negative,, ne-a declarat inspectorul Cristi Manta, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea.
Bătrânul care și-a pierdut viața nu a murit pe loc, ci la aproximativ 10 minute de la producerea accidentului.
Sursa: www.monitorulvn.ro

1 Mai Muncitoresc




   1 Mai a fost decretata ca Ziua Internationala a Muncii in 1889, cand Congresul Internationalei Socialiste a luat aceasta decizie pentru a comemora victimele grevei generale din Chicago. Cu timpul, 1 mai a devenit sarbatoarea muncii in majoritatea tarilor lumii, diversele manifestari capatand amploare pe masura ce autoritatile au convenit cu sindicatele ca aceasta zi sa fie libera.
   Desi 1 Mai este sarbatorita in aproape toata lumea, exista si exceptii, precum Australia, Elvetia sau Statele Unite, unde 1 mai nu este o sarbatoare oficiala. In Romania, aceasta zi a fost sarbatorita pentru prima data de catre miscarea socialista in 1890. 
   Ulterior, in perioada regimului comunist (1947-1989), 1 Mai insemna organizarea de manifestatii uriase pe marile bulevarde, iar coloane de muncitori, in tinute festive, scandau lozinci si purtau pancarte uriase. Dupa evenimentele din 1989 insa, ziua de 1 Mai nu a mai fost sarbatorita prin astfel de festivitati, insa oamenii continua sa se bucure de acest eveniment. 
   An de an, romanii sarbatoresc ziua muncii prin relaxare la iarba verde, delectandu-se cu traditionalul gratar. Altii prefera sa plece la mare, in ultimii ani aceasta "sarbatorire" devenind deja traditie. 
   Daca acum ne bucuram de 1 Mai doar pentru ca este zi libera, in trecut, oamenii se pregateau intens pentru sustinerea de manifestatii in care elogiau puterea. 

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_28569/1-Mai-trecut-si-prezent.html#ixzz1tbLv1Z92



29.04.2012

NU ARE ANTEBRAŢE, dar cântă la tobe. ROMÂNUL care a uimit lumea muzicală şi presa internaţională




Cornel Hrişcă-Munn s-a născut în 1991, în România, fără antebraţe şi cu un picior care are un defect. În prezent, el este student la Oxford, la Teologie şi Filosofie, şi, "dacă poţi crede, poate cânta la tobe", notează presa străină despre românul adoptat de soţii britanici Munn.

"Datorită bunăvoinţei părinţilor adoptivi, Doreen şi Ken Munn, din Whittington, Worcestershire, el a primit o nouă viaţă şi excelează în studii", scrie The Huffington Post despre Cornel Hrişcă-Munn.

"Dragostea lui pentru tobe este foarte cunoscută pe internet, iar canalul lui de pe Youtube găzduieşte câteva dintre performanţele românului la tobe", mai notează sursa citată.
Sursa : www.mediafax.ro