“Noi ne ducem; e rândul vostru să trăiţi. Cu buruienile astea uscate, noi am crescut şi ne-am făcut datoria; acu veniţi voi. Să fiţi sănătoşi!…Uite pământul ăsta: m-a făcut să asud; am muncit toată viaţa pentru el, de cele mai multe ori fără să mă răsplătească; m-am supărat şi l-am blestemat, — dar nu m-aş duce de pe el pentru nimic în lume. Nădăjduiesc că tot aşa o să faci şi tu şi că n-o să mai pleci. Aci suntem născuţi şi eu şi maică-ta şi părinţii noştri şi părinţii părinţilor noştri…”

23.07.2010

Limonada de canicula!



Pentru vremuri fierbinti va recomand: LIMONADA

Ingrediente: o lamaie spalata bine-bine, 1 cm de ghimbir, 2-3 frunze proaspete de menta, 1-2 lingurite de miere de albine si apa plata cat cuprinde.
In primul rand se pregateste un concentrat cu ajutorul unui blender:
sucul de la jumatate de lamaie, 3 felii de lamaie cu tot cu coaja, cateva felii de ghimbir, 1-2 lingurite de miere de albine si jumatate de pahar de apa. Bizzzzz vreo 2-3 minute si se strecoara in cofer.

Apoi, 2-3 felii de lamaie se arunca in cofer pentru design, se adauga si 2-3 frunze de menta. Se completeaza cu apa plata (nu de chiuveta plina de clor si calcar) si se baga peste noapte la frigider.

Rezultatul este o savuroasa LIMONADA, 90% naturala (100% naturala doar daca culegi lamaile din gradina bunicului... si bunicul e din sicilia... sau sudul Frantei, si are o livada de lamai...si un iaht, si bineinteles nu stropeste cu nimic fructele....).

Racoreala minunata!

Iarna pe ulita!


Cred si eu ca va e dor de zapada pe canicula asta de afara!

Buna dimineata!

22.07.2010

Iarna la Șerbești

Focar de rabie in comuna Vidra


O vulpe bolnavă de rabie a fost găsită moartă în curtea unui localnic din comuna Vidra, judeţul Vrancea.

Animalul a fost găsit mort în dimineaţa de 5 iulie , însă abia vineri respectiv pe 9 iulie a fost făcut public de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie, în baza unei informări efectuate de Direcţia Sanitar-Veterinară privind măsurile de protecţie a cetăţenilor.

Viceprimarul comunei Vidra, Octavian Dumbravă, spune că până acum au fost eutanasiaţi doi câini din curtea unde a fost găsită vulpea şi a fost dezinfectat perimetrul.
“Pe 5 iulie, dimineaţa, am vorbit cu cetăţeanul care a găsit vulpea moartă în curte. Omul mi-a spus că în noaptea respectivă câinii au lătrat toată noaptea, iar dimineaţa, când s-a trezit şi a ieşit în curte, a găsit vulpea moartă. Au venit de la Directia Sanitar Veterinara şi au luat vulpea, iar după analize s-a dovedit că avea rabie”, a declarat viceprimarul Octavian Dumbravă.

Vidra, in carantina 3 luni

Animalele din comuna Vidra au interdictie sa se “plimbe” in afara localitatii timp de trei luni de zile, dupa ce in curtea unui localnic a fost gasita o vulpe bolnava de rabie. Potrivit viceprimarului Octavian Dumbrava, ultimul caz de rabie in zona a fost inregistrat in 2006, in satul Serbesti, insa localnicii nu au fost panicati ca in acest an.


Sursa:Agerpres 10-07-2010

Un bătrân din satul Ireşti are 100 de ani


Chiar şi la o sută de ani, bătrânul spune că are o viaţă la fel ca în tinereţe. Munceşte, se cinsteşte şi nu pierde în nicio zi ocazia să citească ziarele. Nu de alta dar trebuie să fie în temă cu deciziile aleşilor.

"Mă simt foarte bine. Văd bine. Citesc pe ziar. Politica o conduc bine. Fiecare varsă în buzunar", a spus bătrânul.

Cei mai mulţi dintre oaspeţii lui moş Toma au vrut să afle marele secret:
cum e să îmbătrâneşti aşa frumos?

"Trebuie să te păstrezi cu economeală. Şi mâncarea şi munca şi băutura să fie respectate. Spunea cineva ce-i mult nu-i bun", a mai spus bătrânul.

Moş Toma, omul care a trăit un secol, este mândru mai ales de cei patru copii ai lui. Iar pentru că a apucat suta de ani, se laudă şi cu şapte strănepoţi.

21.07.2010

IRESTI


Ireşti este un sat în comuna Vidra, judeţul Vrancea. Se pare că numele derivă de la un anume boier local „Iraşcu” răsplătit de domnul Moldovei, Petru Rareş în perioada primei sale domnii (1517-1527), sau în cea de-a doua (1531-1534), cu unele proprietăţi, (teren arabil şi pădure) pentru unele servicii aduse domniei; de la acest boier, urmaşii i-au dat denumirea de “satul Iraşcului”, redus ulterior la cel actual, Ireşti. Acest sat a fost reşedinţă de comună (fosta comună Ireşti) până în anul 1968, când a fost desfiinţată ca atare şi alipită la comuna Vidra.

wikipedia.org

19.07.2010

Localizare

Comuna Vidra, judetul Vrancea este situata in parea de sud-vest a judetului.
Prin nordul comunei Vidra trece paralela de 46 grade, iar la sud cea de 45 grade si 50 ‘ latitudine nordica. Prin mijloc este traversata de meridianul de 26 grade si 30 ‘ longitudine estica.
Comuna Vidra, judetul Vrancea, potrivit asezarii sale in punctul de intrare in zona Vrancei, pe zona depresionara subcarpatica si pe cursul principalului curs de apa a raului Putna, este strabatuta de principalul drum national ce face legatura dintre Focsani si Brasov- respectiv DN 2D, care traverseaza comuna de la un capat la altul, de asemenea drumul judetean care face legatura dintre Vidra – Tifesti- Bizighesti ( direct la E 85) si drumul judetean intre Vidra – Vizantea Livezi- Campuri , precum si o retea foarte densa de drumuri comunale si vicinale.


Comuna Vidra

Potrivit izvoarelor istorice, din punct de vedere administrativ, comuna Vidra a luat fiinta dupa anul 1400, respectiv dupa organizarea administrativ-teritoriala facuta de Domnul Moldovei, Alexandru Cel Bun, din dinastia Musatinilor.
Dupa anul 1859, a Unirii Tarii Romanesti cu Moldova, in timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, Vidra a devenit “ plasa” , fiind condusa de un pretor, situatie ce s-a mentinut pana la 5 septembrie 1951, cand tara a fost impartita dupa modelul rusesc, la regiuni si raioane, zona primind denumirea de “ Raionul Vrancea, cu sediul initial la Naruja, apoi la Vidra si apoi la Focsani.
La marea impartire administrativ-teritoriala din 19 februarie 1968, Vidra a devenit comuna in cadrul actualului judet Vrancea, situatie ce se mentine si in momentul de fata.
Sub aspect istoric general, comuna Vidra, integrata incontestabil “ Tarii Vrancei” , taram de legenda – care isi are obarsia in “ negura vremii” , fiind consemnata in majoritatea izvoarelor istorice care amintesc de marii domnitori moldoveni inclusiv potrivit unor danii facute de domnii Alexandru Cel Bun, Stefan Cel Mare, Petru Rares, Petru Movila, Dimitrie Cantemir si alti domnitori, unor boieri locali, clerului, unor demnitari sau slujitori domnesti si chiar localnicilor pentru fapte ireprosabile de regula in luptele cu invadatorii straini, ultimul astfel de document si cel mai des pomenit de localnici fiind “ Uricul domnesc a lui Stefan Cel Mare” de inzestrare a vrancenilor cu munti, printre beneficiari fiind si comuna Vidra , cu o parte din satele componente