“Noi ne ducem; e rândul vostru să trăiţi. Cu buruienile astea uscate, noi am crescut şi ne-am făcut datoria; acu veniţi voi. Să fiţi sănătoşi!…Uite pământul ăsta: m-a făcut să asud; am muncit toată viaţa pentru el, de cele mai multe ori fără să mă răsplătească; m-am supărat şi l-am blestemat, — dar nu m-aş duce de pe el pentru nimic în lume. Nădăjduiesc că tot aşa o să faci şi tu şi că n-o să mai pleci. Aci suntem născuţi şi eu şi maică-ta şi părinţii noştri şi părinţii părinţilor noştri…”

03.08.2010

Proiectil descoperit la Serbesti


Un proiestul exploziv de calibrul 76 de milimetri a fost gasit pe raza satului Serbesti din comuna Vidra,in gradina unui localnic.Pirotehnistii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Anghel Saligny" al judetului rancea au aflat despre acest fapt,vineri.La fata locului s-a deplasat o echipa de specialisti si pirotehnisti care au indentificat proiectilul exploziv.Munitia a fost descoperita de Valentin G.,in timp ce desfasura lucruri agricole in gradina proprie.Proiectilul a fost ridicat si transportat in conditii de siguranta la depozitul special amenajat in vederea distrugerii.

Sursa: Monitorul de Vrancea, 03 august 2010

Un comentariu:

  1. Imi aduc aminte cum avea si bunicul o ghiulea din asta si isi ascuteea coasa pe ea. Noroc ca era goala...ca ne trimitea pe toti in paradis!

    RăspundețiȘtergere