“Noi ne ducem; e rândul vostru să trăiţi. Cu buruienile astea uscate, noi am crescut şi ne-am făcut datoria; acu veniţi voi. Să fiţi sănătoşi!…Uite pământul ăsta: m-a făcut să asud; am muncit toată viaţa pentru el, de cele mai multe ori fără să mă răsplătească; m-am supărat şi l-am blestemat, — dar nu m-aş duce de pe el pentru nimic în lume. Nădăjduiesc că tot aşa o să faci şi tu şi că n-o să mai pleci. Aci suntem născuţi şi eu şi maică-ta şi părinţii noştri şi părinţii părinţilor noştri…”

21.08.2011

A înflorit salcâmul boieresc


O femeie din satul Şerbeşti, comuna Vidra, este mândră de faptul că salcâmul boieresc pe care îl are în curte a înflorit, deşi mai sunt câteva zile şi vine toamna, din punct de vedere calendaristic. Femeia spune că arborele nu este diferit de salcâmul obişnuit, diferenţa o face culoarea florilor, care bate spre roz, parfumul mult mai puternic şi forma florilor. Aflat în colţul gardului de lângă drum, în curtea Linei Neguţ, copacul atrage atenţia tuturor celor care trec prin zonă.
Deşi în mod normal salcâmul înfloreşte primăvara, cel de la Şerbeşti şi-a deschis petalele acum, la final de vară. „Eu sunt proprietara salcâmului, dar cum a ajuns aici în colţul gardului la mine, nu îmi mai aduc aminte. Este foarte frumos şi ne place, deoarece face nişte flori foarte frumoase. Lumea care trece pe aici se uită la el ca la felul şapte, doarece a înflorit acum, când mai e un pic şi se termină vara. Pentru mulţi e o ciudăţenie, însă noi ne-am obişnuit. E tare plăcut seara, când tot mirosul de la flori vine la noi în casă“, a spus Lina Neguţ, proprietara salcâmului. „Este foarte frumos.
La frunză e la fel ca salcâmul obişnuit, însă floarea este colorată altfel, iar parfumul este mai puternic. Acum are flori pe vârf, dar o să înflorească şi cele de pe poale. Peste câteva zile o să fie încărcat de flori“, a spus Mihai Neguţ, de 20 de ani.
Sursa: Monitorul de Vrancea

Un comentariu:

  1. Cred ca si mamica mea are unul in curte. Imi amintesc ca era frumos si deosebit cind inflorea! Acum avem si noi in curtea noastra (in USA),infloreste primava si sint in mai multe culori.

    RăspundețiȘtergere