“Noi ne ducem; e rândul vostru să trăiţi. Cu buruienile astea uscate, noi am crescut şi ne-am făcut datoria; acu veniţi voi. Să fiţi sănătoşi!…Uite pământul ăsta: m-a făcut să asud; am muncit toată viaţa pentru el, de cele mai multe ori fără să mă răsplătească; m-am supărat şi l-am blestemat, — dar nu m-aş duce de pe el pentru nimic în lume. Nădăjduiesc că tot aşa o să faci şi tu şi că n-o să mai pleci. Aci suntem născuţi şi eu şi maică-ta şi părinţii noştri şi părinţii părinţilor noştri…”

23.04.2011

23.000 vrinceni isi serbeaza onomastica de Sf. Gheorghe
În fiecarea an, pe data de 23 aprilie, crestinii ortodocsi îl praznuiesc pe Sfintul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta
Cu aceasta ocazie, peste 23.000 de vrinceni care poarta prenumele Sfintului Gheorghe isi vor serba onomastica cu citeva ore inainte de Invierea Domnului. Este vorba de 17.910 de barbati si 5.637 de femei. Anul acesta, sarbatoarea Sfintului Mare Mucenic Gheorghe coincide cu Simbata Mare din Saptamina Sfintelor Patimiri. Sfintul Mare Mucenic Gheorghe s-a nascut din parinti crestini, la Capadochia, a urmat cariera militara ajungind comandant de osti în timpul împaratului Diocletian. In 303 imparatul da ordin ca toti crestinii sa se lepede de credinta în Hristos si sa se închine zeilor. Pentru ca Sfintul Gheorghe a refuzat, a fost condamnat la moarte prin decapitare la 23 aprilie 303. Le uram “La multi ani!” tuturor sarbatoritilor de astazi. (R. M.)


Sursa:Ziarul de Vrancea

De, Raluca Manolache
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu