“Noi ne ducem; e rândul vostru să trăiţi. Cu buruienile astea uscate, noi am crescut şi ne-am făcut datoria; acu veniţi voi. Să fiţi sănătoşi!…Uite pământul ăsta: m-a făcut să asud; am muncit toată viaţa pentru el, de cele mai multe ori fără să mă răsplătească; m-am supărat şi l-am blestemat, — dar nu m-aş duce de pe el pentru nimic în lume. Nădăjduiesc că tot aşa o să faci şi tu şi că n-o să mai pleci. Aci suntem născuţi şi eu şi maică-ta şi părinţii noştri şi părinţii părinţilor noştri…”

05.03.2013

Profa de la pagina 6: Nuţa Gheţu, învăţătoarea cu vocaţie de artistCând avea 5 ani, etno-muzicologul Emilia Comişel i-a prezis că va deveni fie o mare artistă, fie o bună învăţătoare. La îndemnul părinţilor, sovejanca Nuţa Gheţu a optat pentru cariera de cadru didactic. După 37 de ani la catedră, nu regretă nicio clipă drumul ales. În prezent, Nuţa Gheţu este profesor pentru învăţământul primar la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu, îndrumându-i, cu răbdare şi dragoste, pe cei 28 de elevi ai clasei a III-a B.


Reporter: În ce an aţi intrat în învăţământ?
Nuţa Gheţu: În 1976, la 1 septembrie, după absolvirea Liceului Pedagogic de 5 ani din Focşani. Am fost repartizată la Şerbeşti, comuna Vidra, ca învăţător titular, la clasa a IV-a. Era cel mai apropiat loc de comuna mea natală, Soveja. După un an, am devenit învăţător titular în comuna Câmpuri, printr-un schimb de post.

........Aici gasiti tot articolul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu