“Noi ne ducem; e rândul vostru să trăiţi. Cu buruienile astea uscate, noi am crescut şi ne-am făcut datoria; acu veniţi voi. Să fiţi sănătoşi!…Uite pământul ăsta: m-a făcut să asud; am muncit toată viaţa pentru el, de cele mai multe ori fără să mă răsplătească; m-am supărat şi l-am blestemat, — dar nu m-aş duce de pe el pentru nimic în lume. Nădăjduiesc că tot aşa o să faci şi tu şi că n-o să mai pleci. Aci suntem născuţi şi eu şi maică-ta şi părinţii noştri şi părinţii părinţilor noştri…”

21.03.2011

Vrancea, sigură până în 2040


Vrancea nu poate produce un cutremur cu magnitudinea mai mare de 7,5 pe scara Richter, iar un seism important, la mare adâncime, ar putea apărea după 2040, este de părere directorul Institutului de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu. „Vrancea, din punct de vedere geologic, nu poate produce un cutremur cu magnitudinea mai mare de 7,5 pe Richter. Este cutremurul la care am calculat şi Cernavodă, la care a fost făcută şi Casa Poporului şi tot ce facem este calculat tot pentru 7,5“, a explicat directorul Institutului de Fizică a Pământului.
În Vrancea, ultimul cutremur s-a produs pe 17 martie. A avut o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter şi s-a produs la 127 de kilometri adâncime. De la începutul acestei luni, în Vrancea s-au produs 12 cutremure, pământul fiind mai liniştit faţă de lunile precedente.


Sursa: Monitorul de Vrancea
De George Noapteş
Luni, 21-03-2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu