“Noi ne ducem; e rândul vostru să trăiţi. Cu buruienile astea uscate, noi am crescut şi ne-am făcut datoria; acu veniţi voi. Să fiţi sănătoşi!…Uite pământul ăsta: m-a făcut să asud; am muncit toată viaţa pentru el, de cele mai multe ori fără să mă răsplătească; m-am supărat şi l-am blestemat, — dar nu m-aş duce de pe el pentru nimic în lume. Nădăjduiesc că tot aşa o să faci şi tu şi că n-o să mai pleci. Aci suntem născuţi şi eu şi maică-ta şi părinţii noştri şi părinţii părinţilor noştri…”

28.04.2012

Bustul lui Ştefan cel Mare



Monumentul de for public reprezentând bustul lui Stefan cel Mare din Focsani a fost realizat din bronz pe un soclu placat cu piatra în anul 1993, fiind opera artistului F.Musta.


Stefan cel Mare fiul lui Bogdan al-II-lea a fost domnitorul Moldovei între anii 1457-1504. Calitatile umane, cele de om politic, de strateg si de diplomat, actiunile sale fara precedent pentru apararea întregii tari, initiativele pentru dezvoltarea culturii, au determinat admiratia unor ilustri contemporani.

Domnia lui de aproape o jumatate de veac, a fost cea mai frumoasa perioada din istoria Moldovei. Luptând de la egal la egal cu vecinii mult mai puternici, Stefan a reusit sa impuna Moldova ca un stat cu drepturi aproape egale. Niciodata nu s-au ridicat atâtea lacasuri civile si biserici precum: Cetatea Chilia, Cetatea Alba, Neamt, Hotin, Suceava, Roman, Manastirea Voronet, Neamt.

La Manastirea Putna, una din cele mai importante ctitorii ale domnitorului, se afla mormintele familiei sale, iar sub un baldachin de marmura se afla si osemintele lui Stefan cel Mare.

Descrierea traselului care poate fi folosit pentru a ajunge la obiectiv

Focsani, la intersectia strazilor Tabacari, Republicii cu bulevardul Garii

Realizat pentru Google Earth de Adi.G.

27.04.2012

Monumentul Eroilor Revoluţiei Romane din 1989


Monumentul Eroilor Revoluţiei Române din 1989 din Focşani este situat in spatele bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Piaţa Unirii. 


Model 3D realizat de Adi.G. - vezi portofoliu

26.04.2012

16 echipe sunt înscrise în Liga Sanorom la minifotbal



 SC Rotodelco SRL din comuna Boloteşti pregăteşte o nouă ediţie a Cupei Sanorom la minifotbal, întrecere care se va desfăşura săptămânal pe terenul sintetic din comună. Prima etapă este programată duminică, 22 aprilie, iar premiile oferite de organizatori, la final, sunt atractive. Ocupanta primului loc va fi recompensată cu suma de 1500 lei, locul doi va primi 1000 lei, iar locul trei se va alege cu suma de 500 lei. Taxa de înscriere a unei echipe este de 300 lei.

   Aseară a avut loc şi tragerea la sorţi a calendarului competiţional, la startul întrecerii înscriindu-se 16 echipe: Dumbrava Construct, Unirea Ţifeşti, FC Sîrbi, FC Clipiceşti, FC Şerbeşti, FC Cucuieţi, Foresta Vidra, FC Vităneşti, FC Pietroasa, Steaua Boloteşti, Băncila Boloteşti, FC Jariştea, Agromec Ciorăşti, Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu Focşani, Teomax Focşani şi Doreal. Premiile vor consta şi în cupe şi medalii.

   Celorlalte echipe din competiţie li se vor acorda diplome de participare precum şi premii de consolare. Sunt admişi în competiţie jucătorii legitimaţi la Liga a III-a şi futsal (sunt admişi şi jucători din Superligă şi liga a V-a vrânceană). Se va juca în sistem campionat (fiecare cu fiecare) şi se va puncta astfel: victorie 3 puncte ; egal un punct; înfrângere 0 puncte. Jucătorii care comit abateri grave (lovirea intenţionată, injurii la adresa adversarilor sau arbitrilor, gesturi obscene) pot fi sancţionaţi cu excluderea lor şi chiar a echipei acestora din competiţie.

   Ultima ediţie a Cupei Sanorom a fost câştigată de echipa organizatoare, care s-a impus în finala competiţiei, 6-5 (3-1) în faţa celor de la FC Dumbrava Construct.

Sursa: www.monitorulvn.ro