“Noi ne ducem; e rândul vostru să trăiţi. Cu buruienile astea uscate, noi am crescut şi ne-am făcut datoria; acu veniţi voi. Să fiţi sănătoşi!…Uite pământul ăsta: m-a făcut să asud; am muncit toată viaţa pentru el, de cele mai multe ori fără să mă răsplătească; m-am supărat şi l-am blestemat, — dar nu m-aş duce de pe el pentru nimic în lume. Nădăjduiesc că tot aşa o să faci şi tu şi că n-o să mai pleci. Aci suntem născuţi şi eu şi maică-ta şi părinţii noştri şi părinţii părinţilor noştri…”

26.12.2011

Le-a dispărut fata, dar nu au depus plângere






















O copilă de 15 ani din localitatea Şerbeşti, comuna Vidra, este căutată de părinţi după ce a dispărut de acasă. Carmen Lăcrămioara Chiper nu este la prima dispariţie. Ea a mai plecat de acasă, în urmă cu ceva timp. A fost găsită de poliţişti, dusă la Protecţia Copilului pentru consiliere şi apoi acasă. A plecat din nou şi nu este de găsit.
Părinţii Lăcrămioarei nu au depus plângere la poliţie, aşa cum au fost sfătuiţi prima dată. Poliţiştii de la Serviciul Urmăriţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea ne-au precizat că în vara acestui an, tatăl fetei, Vasilică Chiper a făcut o plângere în care spunea că fata lui a fost luată cu forţa de un tânăr, drogată şi obligată să facă sex. Poliţiştii au făcut atunci verificări şi la scurtă vreme au găsit-o pe fată. Aceasta a stat o vreme la un tânăr, iar când a aflat că este căutată a venit la o mătuşă în Focşani. Femeia a dus-o la poliţie, iar din declaraţiile sale a reieşit că nu a fost nici luată cu forţa şi nici drogată. Ea le-a spus oamenilor legii că a plecat de acasă pentru că nu mai suporta scandalurile din familie, provocate de tatăl său, care ar fi bătut-o pe mamă şi ar fi vrut să o bată şi pe ea. Fata a mai precizat că vrea să stea cu prietenul ei. Atunci, adolescenta a fost dusă la Protecţia Copilului pentru consiliere şi apoi a fost luată acasă de către mama sa. Nu a stat mult şi a plecat din nou.
Deşi au trecut mai bine de două luni de când a dispărut din nou, părinţii s-au plâns abia săptămâna trecută. Ei au venit la poliţie şi le-au spus oamenilor legii verbal, că fata a dispărut. Au fost îndrumaţi să depună plângere la Poliţia din Vidra, dar nu au făcut acest lucru, deşi au fost aşteptaţi. Varianta că ar putea fi la prietenul la care fusese şi prima dată pică deoarece acesta este în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea pentru că a comis o infracţiune. Oamenii legii spun că este vorba de o plecare voluntară şi că părinţii trebuie să depună plângere pentru ca fata să poată fi căutată.
Cei care o văd sau care ştiu unde este adolescenta, sunt rugaţi să sune la cea mai apropiată unitate de poliţie şi să le spună oamenilor legii.

Sursa: monitorulvn.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu